De Bubbel

Tekst door Ilona Lodewijckx / Illustratie door Yule Hermans

 

“Ik voel me eenzaam.”
“Ik voel me vaak alleen op de wereld.”
“Ik heb het gevoel dat niemand me echt begrijpt.”

Het zijn maar enkele van de dingen die ik in m’n DM’s op Instagram te lezen krijg.

Velen onder jullie voelen zich zo vaak alleen, onbegrepen, en geïsoleerd van de rest van de wereld. Alsof niemand op de hele wereld begrijpt wat je doormaakt.

En hey, ik snap het. Toen ik als dertienjarige alleen in m’n kamer zat en aan m’n gedachten werd overgelaten, had ik ook dat gevoel. Toen was het nog gewoon m’n dagboek en ik, en als ik teruglees wat ik toen allemaal neerpende loopt er een pijnscheut door m’n borst. Zoveel pijn en verdriet. Zoveel eenzaamheid.

Als ik terugkijk in de tijd wou ik dat ik mezelf kon vertellen dat “het komt goed” echt geen loze belofte is. Want het werd écht zoveel makkelijker. En wat ik toen nog niet wist is dat ik écht wel sterk, en mooi, en de moeite waard was.

Maar ik vond het zo gek dat zoveel onder jullie zich zo alleen voelden. Dan dacht ik — wat als jullie elkaar zouden vinden? Wat als jullie op een veilige plek over gevoelige onderwerpen zouden kunnen praten, in een sfeer die barst van liefde en steun?

Op mijn dertiende dacht ik nog dat andere meisjes m’n rivalen waren — nu besef ik dat ze m’n redding zijn. En zo ontstond het idee van de bubbel.

De Fille Folle Bubbel is een veilige plek voor alle meisjes. Het is een plek waar haat niet bestaat, waar respect en liefde heerst, waar we elkaar naar boven trekken en elkaars zelfvertrouwen nieuw leven inblazen.

De wereld kan een harde plek zijn, en het leven neemt soms moeilijke bochten die je in de war brengen. Het helpt als je een veilige plek hebt om naar terug te keren. Ergens waar je altijd terecht kan. Ergens waar je thuis kan komen. En ergens waar we altijd ons best doen, ook al is elke strijd anders, om elkaar te begrijpen. Dat vooral.

Je bént niet alleen op de wereld. En hoe jouw gevecht er ook uitziet, waar je ook mee zit, of waar je ook over piekert — je hòeft dit niet alleen te doen. Duizenden andere mensen maken mee wat jij meemaakt, en hen vinden in deze vreemde wereld kan zo’n ontzettende opluchting zijn. “Find your tribe”, zeggen ze wel eens. Wel, de “tribe” die ik kies zijn een bende lieve en sterke filles die allemaal dapper hun eigen weg zoeken. En die tribe kan jou ook in de armen sluiten.

Want jij bent het écht waard. Jij verdient warmte. Jij verdient liefde. Jij verdient steun. Jij verdient het dat iemand in z’n handen klapt en YAAAASSS QUEEEEN gilt als je een stap vooruit zet.

That’s what the bubble does.

Heb je zin om erbij te komen?