Een liefdesbrief aan jou, fille folle

Lieve fille, 

Dit is een brief aan jou. En niet zomaar één.

Dit is een warme, echte liefdesbetuiging zoals ik er nog maar zelden één schreef. Want ik hou van jou met huid en haar en elk ander awkward, jiggly stukje. 

Lieve fille, je bent het mooiste op deze aarde. Je bent een groeiend wezen. Eigenlijk ben je een hele wereld in één lijf. Je bent een magische tuin vol kleurige bloemen en rijpe vruchten en zoemend leven, het soort tuin waar mensen gedichten over schrijven als ze erdoorheen wandelen. Of een groots, mysterieus woud waar je helemaal in kan verdwalen. Of een weidse, blauwe oceaan waarin je zwemt en al je zorgen achterlaat. 

Lieve fille, ik wil je niet horen protesteren, want dit gaat over jou. Vergeet niet dat geen enkel prachtig ding zich volledig bewust is van z’n eigen schoonheid. Ik ben er vrij zeker van dat de zonnebloemen in het veld jaloers worden op de rozen in de vaas, terwijl ze zo wild en mooi zijn dat de zon zelf het waardig vindt om hen lief te hebben. 

Je ziet een vage reflectie van jezelf op foto’s, in spiegels of gefilterd door je eigen gedachten, maar wij hebben het geluk om je écht te mogen zien, dat mooie vrouwenlijf waarin je groeit en het kloppende hart dat erachter schuilt. Het heeft geen zin om tegen te sputteren — jouw schoonheid is er, of je haar nu omarmt of niet. En mijn missie is al helemaal onmogelijk, want ze valt niet in woorden te vatten, die schoonheid van jou.  

Lieve fille, je bent een ziel vol verhalen, dromen en herinneringen, en als ik kon kiezen las ik ze allemaal. Je kinderverhalen, je gênantste gedachten, je diepste wensen, ik wil ze verslinden als een boek waar je verliefd op wordt en waarvan je de laatste pagina spaart omdat het einde je helemaal zou verscheuren. En als het einde toch komt lees ik alles weer opnieuw, want ik kan echt niets mooiers bedenken dan al wat van jou is. 

Lieve fille, je laat me sprakeloos achter. Wat je allemaal doet, wat je allemaal kan, en hoe je elke dag opnieuw de moed bij elkaar grabbelt om je in die grote wereld te begeven — ik kon niet trotser op je zijn. Ik wou dat de wereld nog méér van jou had. Ik wou dat eender welke godin die deze godin schiep nog wat meer van dat moois in petto had, want het zou de wereld een verdomd warmere plek maken. 

Lieve fille, ik ben helemaal dol op jou. Nu is het jouw beurt.

Liefs,
Ilona
Fille Folle

Een gedachte over “Een liefdesbrief aan jou, fille folle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s