#fillefolleleest IV: het ongelezen boek

Door Julie Verhaert

Sapperlootjes, het is al november!

Ik ben eigenlijk echt aan het wachten tot ik de eerste verdwaalde kerstboom tegen het lijf loop (Sinterklaasmannetjes verkopen we blijkbaar al vanaf 1 oktober tegenwoordig – ik eet me er sowieso een levercrisis aan, die extra verleiding was onnodig) want voor we het goed en wel beseffen zal er alweer een jaar opzitten.

De uitgebreide mijmeringen over het voorbijgaan der jaren zal ik houden voor de volgende #fillefolleleest, maar laten we even een momentje nemen om te appreciëren dat de vierde editie van onze leesclub gestart is met het woord ‘sapperlootjes’.

Momenteel is het naar jaarlijkse gewoonte Boekenbeurs in Antwerpen, de 82e editie alweer. Dat is dan ook de plaats waar ik het merendeel van mijn werkdagen (en mijn maandloon) spendeer.

Tussen 28 oktober en 11 november word ik omringd door het sympathiekste schrijftalent van Vlaanderen, draag ik serieuze volumes boeken rond die ik licht neurotisch orden naar mijn eigen goesting en word ik eigenlijk totaal overprikkeld door alles wat boeken is in ons klein Belgiëlandje. Want er is niets dat zó zegt dat er Echt Heel Veel Boeken zijn, dan die grote massa verhalen die elk jaar binnen de muren van Antwerp Expo verzamelen.

De #fillefolleleest van deze maand is daarom Het Ongelezen Boek. Of dat nu de klassieker is die je in 2018 eindelijk eens wou uitlezen, het lievelingsboek van je achterneef of een van de half- of onaangeroerde exemplaren op je nachtkastje, that’s entirely up to you.

Ik breng elke keer nieuw leesvoer mee van op de beurs, maar constateer daarbij steeds vaker dat ik de lectuur van mijn vorige book haul nog niet helemaal verwerkt heb. Zo heb ik deze editie al vijf (yup) boeken gekocht, maar ben ik momenteel nog aan het lezen in Mary Poppins, de klassieker van P.L. Travers, Omdat het kan, het nieuwe boek van Eva Daeleman en Why I’m no longer talking to white people about race van Reni Eddo-Lodge. Sinds mijn aankoop kan ik daar Matilda van Roald Dahl en Vanuit hier zie je alles van Mariana Leki aan toevoegen. En dan zijn er ook nog zo’n 5 (oké, 10) boeken die mijn naam roepen vanuit de boekenkast. #goebezig.

Het is dus niet dat ik geen inspiratie heb voor een nieuwe boekentip – ik heb in de afgelopen maand onder andere de YA Everything, Everything van Nicola Joon en Sommige meisjes houden niet van roze van queen Christina De Witte gelezen – maar ik vond dit een uitgelezen moment om onze vergeten, half-uitgelezen boeken een podium te geven.

De #fillefolleleest van deze maand is daarom Het Ongelezen Boek. Of dat nu de klassieker is die je in 2018 eindelijk eens wou uitlezen, het lievelingsboek van je achterneef of een van de half- of onaangeroerde exemplaren op je nachtkastje, that’s entirely up to you.

 

FFleest4-2.jpeg

Uiteraard blijf ik rrrrrazend benieuwd naar het boek dat jij deze maand gaat uitlezen. Deel dus zeker je leesmoment met #fillefolleleest – dat die hashtag nog niet trending is, totally beats me – zodat je andere filles kan inspireren en zodat we elkaar kunnen aanmoedigen en totaal overladen met ondersteunende emoji’s om samen richting de laatste pagina van onze onuitgelezen verhalen te sprinten. Op die manier zijn we tegen 1 december he-le-maal klaar voor het laatste collectieve leesmoment van 2018.

PS – Mocht je graag een bezoekje brengen aan de #BKB18 (zoals we dat in ons hip vakjargon zeggen), raad ik je aan om op 10 november eens binnen te springen. Dan gaat fille folle-founder Ilona namelijk in gesprek met Christina De Witte en de uitgever van Blossom Books over body positivity en zullen Christina, Ilona en Aurike nog blijven hangen om hun boeken te signeren. Tot dan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s