Jouw #girlpower-stijl, gebaseerd op je horoscoop

Door Ilona Lodewijckx

Misschien geloof je er heilig in dat de stand van de sterren je karakter mee heeft bepaald sinds je een snotterende baby was, en misschien vind je ’t je reinste onzin. Maar het blijft een feit dat alles wat met sterrenbeelden te maken heeft stiekem wel gewoon leuk is.

Dus laten we eens kijken naar wat jouw verjaardag en jouw teken van de dierenriem zeggen over de manier waarop jij #girlpower beleeft? Als je op deze website zit te scrollen stroomt er duidelijk wat feministisch bloed door je aderen, maar dat kan zich natuurlijk op verschillende manieren uiten.

Let’s take a look.

Ram (21 maart tot 19 april)

Jij bent nogal euh, in your face. Als je een mening hebt – en geloof me, die héb je – ben je niet bang om die te laten gelden en je mond open te trekken. Jou zien we scanderend op een betoging met een ‘MY BODY MY RIGHTS’-spandoek, of met een lekker duidelijke pin op je jasje. Subtiel hoeft niet voor jou, want het mag allemaal best wel gezegd worden!

Stier (20 april tot 20 mei)


Verandering begint bij jezelf, dus probeer je jezelf te leren accepteren precies zoals je bent, met al je hoekjes en kantjes. Je zet self-care op nummer één, en laat niemand lollen met dat kurkuma-gezichtsmasker dat je vel de rest van de dag geel kleurt of je heilige geloof in een warm bad met zeezout. You do you.

Tweelingen (21 mei tot 20 juni)

Je bent een sociale vlinder en babbelt als een waterval, dus jou kunnen we vast vinden al discussiërend of debatterend over #girlpower-thema’s die je nauw aan het hart liggen. Je bent ervan overtuigd dat over de dingen praten mensen dichter bij elkaar brengt, dus drop je graag controversiële thema’s en statements in je vriendinnengroep op whatsapp. Bommetje!

Kreeft (21 juni tot 22 juli)


Je bent érg gepassioneerd over je principes en de idealen waar je in gelooft, en kan daar best wel eens emotioneel over worden. Da’s een prachtige eigenschap, want als je ergens van overtuigd bent, kan echt niemand je stoppen. En zo spotten we je terwijl je in putje winter tampons uitdeelt aan dakloze vrouwen of puffend tien kilometer rent tegen borstkanker.

Leeuw (23 juli tot 22 augustus)


Je bent een geboren leider. Je belichaamt zelf helemaal het woord ‘girl boss’, en je bent verder ook niet te beroerd om het gezicht te worden van een doel waar je in gelooft. Als dat nog niet bestaat, zet je ’t wel gewoon zelf op poten. En zo word je plots de organisator van je eigen #girlpower leesclub of handeltje met feministische t-shirts. You’re the boss.

Maagd (23 augustus tot 22 september)

Je bent hé-le-maal voor sisterhood. Je vriendinnen, en bij uitbreiding alle meisjes (vriendinnen die je nog niet hebt ontmoet, am I right?) zijn jouw zussen en je gaat zonder twijfelen door het vuur voor hen. Je girls mogen je op élk moment bellen met eender welk probleem, of ze nu een gebroken hart hebben of een lichaam dat ze ergens moeten dumpen (grapje natuurlijk, maar het scheelt niet veel).

Weegschaal (23 september tot 22 oktober)

Je gelooft niet alleen in gelijkheid, maar ook in rechtvaardigheid. Alles wat onfair is brengt de haren op je armen recht, en daarom vind je het erg belangrijk dat meisjes en vrouwen evenveel verdienen als jongens en mannen. Bovendien ben je vastberaden om zelf dat glazen plafond aan diggelen te slaan, en dat wil je doen aan de hand van een heleboel ambitieuze plannen. You’re a power babe, babe.

Schorpioen (23 oktober tot 22 november)

De ongelijkheid tussen mannen en vrouwen frustreert je zo erg dat je je sarcasme vaak niet kan verbergen. Mannen zijn vaak het onderwerp van je cynische mopjes, vaak tot algemene hilariteit van je ‘bravere’ vriendinnen. Natuurlijk ben je geen mannenhater, maar humor is voor jou gewoon een manier om wat stoom af te blazen.

Boogschutter (23 november tot 22 december)

 

You are aaaaallll about the body positivity, en dan hebben we ’t niet alleen over welke maat jeansbroek je draagt. Je bent je er heel erg van bewust dat meisjes seksuele wezens zijn en hebt een hekel aan slut-shaming of andere onzin. Worden er giftige commentaren gemaakt over een ander meisje, ben jij de eerste om voor haar in de bres te springen. Girls support girls, jazeker!

Steenbok (23 december tot 20 januari)

Wat de rest doet kan jou niet echt boeien, want jij bent ervan overtuigd dat meisjes gewoon hun eigen ding moeten doen en hun eigen plekken in de maatschappij moeten creëeren. Daarom stem je steevast op een vrouw, lees je graag boeken die door vrouwen geschreven zijn en heb je een playlist vol Florence & The Machine en Ariana Grande. The future is female!

Waterman (21 januari tot 18 februari)


Je gelooft in ideeën delen. Je volgt een heleboel feministische accounts op social media en misschien heb je er zelf wel ééntje waarop je je idealen tentoonstelt, want je hebt een mening en die mag iedereen horen. Je bent gek op #girlpower-quotes die je zelf kan delen en waar je je vriendinnen in kan taggen. En omdat je zo nieuwsgierig bent, ben je altijd nét dat stapje voor op de rest.

Vissen (19 februari tot 20 maart)

Je kan niet tegen wreedheid, en bent er rotsvast van overtuigd dat je deze wereld een betere plek kan maken. Je las eens dat meisjes in Bangladesh voor een hongerloon kleren naaien voor grote ketens, en dus koop jij tweedehands of swap je kleren met vriendinnen. En het feit dat koeien tegen hun wil bezwangerd worden en dat hun kalfjes meteen worden weggenomen of vermoord, zorgt ervoor dat je liever amandelmelk  in je cappuccino vraagt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s