#NOSHAME, #NOBLAME

Tekst + Foto door Dea Campine

Dit is voor mij het jaar van #NOSHAME. Vergeet het perfecte leven, we smijten alle illusies en schijn overboord.

Eerlijkheid ten top, want stinkvoeten, ontembare wenkbrauwen of een onfrisse adem, we hebben er allemaal wel eens last van. AND SO WHAT?!

Speciaal voor jullie stelden we een lijstje op met weetjes over het menselijke lichaam. Wedden dat jij je soms druk maakt om helemaal niets? (You can thank us later!)

#NOBLAME

1. Laten we meteen binnenvallen met die stinkvoeten. Stinkiewinkieszijn best normaal. Onze voeten bevatten namelijk 500 000 zweetklieren en produceren soms meer dan een glas vol zweet per dag. (Say what?!)

Maak je dus geen zorgen wanneer jouw voeten ’s avonds wat gek ruiken. Was ze voor/na het slapengaan en trek in de ochtend een paar vers gewassen sokken aan. Zo ben je weer helemaal klaar voor je dag! (Vergeet jouw kleren niet… you sneaky.)

2. Poetsen, flossen, spoelen; soms helpt de beste wil van de wereld niet in geval van bad breath & yellow teeth. Onze adem is afhankelijk van wat we eten, of we medicatie nemen, of we ziek zijn, noem maar op. Dus ja, het kan gebeuren dat een kleine verandering jou plots een slechte adem bezorgt. Maar maak je daar niet te veel zorgen over. Poets je tanden grondig, kauw wat muntgom onderweg en eet eventueel ’s middags een gerecht met veel peterselie in, meer valt er echt niet te doen.

En wat betreft die gele tanden… Wist je dat tanden van nature uit niet wit zijn, maar een lichtgele kleur hebben? Je hoeft je tanden dus helemaal niet te bleachen, houd ze gewoon gezond in de mond.

3. Donkere gezichtsharen, harige tepels, wild ongewenst op de tenen, zelfs de zogenaamde sekslijn van navel tot schaamstreek… ook meisjes/vrouwen krijgen met ongewenste lichaamsbeharing te maken. En nee, dat is helemaal niet zo gek. Want wist jij dat een mens evenveel lichaamshaar per vierkante centimeter heeft als een chimpansee? Echt!

4. De tijd van visogen in bokaalglazen is al even voorbij. Lenzen dragen of brillen, da’s best wél hip. Hipper dan een overdosis wortelen eten die eigenlijk helemaal niets verandert aan de juistheid van jouw zicht. Ja, dat van die konijnen en wortelen, dat is dus een fabeltje. Maak jij je toch nog zorgen over het brillen? Bedenk je dan even dat maar liefst twee op drie mensen een oogafwijking hebben. Je bent niet alleen, integendeel; jullie zitten bijna als sardientjes in een blik.

5. Moeder Natuur is een grote fan van asymmetrie! Dat is meteen de reden dat, net zoals jouw ogen of jouw oren, ook jouw borsten nooit identiek zullen zijn. Het is dus perfect normaal dat jouw twee borsten verschillen in grootte en/of van vorm. Zolang jouw borsten minder verschillen dan één cupmaat, is er echt helemaal niets om jou zorgen over te maken.

Wist je trouwens dat het heel belangrijk is dit verschil te omarmen? Recent bleek namelijk uit onderzoek dat meisjes/vrouwen die hun borsten niet mooi vinden, minder vaak tot helemaal niet controleren op knobbeltjes of veranderingen in hun borsten, én dat terwijl 1 op 7 vrouwen in haar leven ooit te maken krijgt met borstkanker. Omarm die borsten dus!

#STAYNASTY & #BEHAPPY !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s