Aan iedereen die me vandaag nariep

Tekst door Roosmarie Verberckmoes / Illustratie door Loulou Jaoo Da Costa

Aan alle mannen en vrouwen die me vandaag nariepen: het is heet voor iedereen.

Ik liep met vriendinnen van het meer naar de ijskraam — in m’n bikini, ja — en zag verschillende autoraampjes naar beneden glijden om iets als “hoer” te mompelen of me na te fluiten.

Er is één ding dat opgeklaard moet worden, want al die keren dat iemand met de fiets, met de auto of gewoon te voet stopt om naar me te roepen, is één keer te veel. En het maakt me elke keer zo boos en gefrustreerd.

Zelfs als ik in m’n blootje rondliep had je nog niet de toestemming om naar me te fluiten of schelden. Onze lichamen zijn niet de definitie van seks of seksuele verschijning. Mijn lichaam, mijn keuze.

Of ik nu kies om kleren te dragen, een bikini (waarin je m’n tepels kan zien) of helemaal niets, dan is dat niet omdat ik om aandacht, pikante commentaar of seks schreeuw. Het komt door het weer, omdat ik draag wat ik wil, en eigenlijk hoef ik dit niet f***ing uit te leggen.

Ik heb niet de toestemming nodig van mannen, vrouwen of de maatschappij om m’n lichaam te bedekken, of net niets van m’n lichaam te bedekken. En als je denkt, lieve man die me vandaag tegenhield, dat ik me kleed voor jou, heb je ‘t verkeerd, en dat is het probleem.

Het is 2018, mensen. Grow up. Onze lichamen zijn meer dan hoe ze eruit zien. We moeten kunnen dragen wat we willen, of helemaal niks. Ook goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s