6 signalen dat er een oude heksenziel in jou schuilt

Door Ilona Lodewijckx

Heb je het gevoel dat je ondanks je jeugdige leeftijd al een hele tijd op deze aarde ronddwaalt? Voel je je soms meer dan gewoon “gewoon”?

Heksen zijn weer helemaal “hip”, en aan deze 6 signalen herken je of er diep in jou ook een oude heksenziel verscholen zit.

1. Je komt volledig tot rust in de natuur. Al wandelend in de bossen, dwalend tussen de bomen, of zelfs gewoon fietsend door een warm weiland voel je alle stress en zorgen zo van je afglijden. Vergeet een heet bad met een lollipop-geurtje en een komkommermasker voor je snoet — wat jij nodig hebt om die herhalingstoets of ruzie met je vriendin te vergeten zijn geurende bloemen, een wegritselende hagedis en de wind die je haar in de war waait.

2. Mensen hebben je wel eens verteld dat je een “oude ziel” hebt.Wat dat precies betekent weet je niet helemaal zeker, maar soms heb je echt wel het gevoel dat je al héél lang op deze aarde rondloopt. Je voelt je verbonden met oude muziek, grijpt standaard naar schattige tweedehands bommabloesjes en voelt je soms echt de mama van je vriendengroep. “Nee schat, da’s geen goede jongen voor jou. Hier, eet dit koekje.” is een zin die je 1000% zeker al hebt uitgesproken.

3. Je bent een kattenmens. Niet alleen de schattige, pluizige kitties die zoveel instagram-likes krijgen, maar ook de bizarre, donkere, scruffy katten die op straat rondhangen en klitten in hun pels hebben. Je wordt steeds weer betoverd door die knalgele of -blauwe ogen, en het liefst zou je ze allemaal mee met je naar huis nemen en je laten kronen tot kattenkoningin.

4. Je leest religieus je horoscoop. Misschien wéét je wel ergens dat het geen exacte wetenschap is, maar het kan toch geen kwaad, of wel? Als je met anderen praat betrap je jezelf soms op gedachten als “tss, da’s typisch iets voor een Schorpioen om te zeggen”, of gun je je Leeuwenvriendin onbewust net iets meer de spotlight, want da’s nu eenmaal hoe ze is. Als je iemand nieuw leert kennen vraag je meteen naar zijn of haar verjaardag, en trek je op onderzoek uit naar hoe goed zijn of haar teken bij je past. Je kan ‘t toch maar weten!

5. Je bent er nog altijd niet helemaal over dat je nooit een Hogwarts-brief hebt gekregen. Je hele elfde levensjaar zat je erop te wachten, en ondertussen heb je jezelf ervan overtuigd dat er gewoon iets misgegaan is met de post. Je eigen middelbare school voelt zo ontzettend … gewoon. Plus, jij en Hermione zouden in één hartslag de allerbeste vriendinnen geworden zijn.

6. Je verzamelt graag spulletjes. Oude juwelen, mooie stenen, veren en schelpen die je vindt op één van je lange wandelingen, maar ook gewoon oude tramticketjes die je op een mooie dag gebruikte, foto’s van je vrienden, kleine sokjes die je als baby nog hebt gedragen, festivalbandjes, gedroogde bloemen, noem maar op. Je vindt het leuk om herinneringen bij te houden, en je te omringen met spulletjes die iets voor je betekenen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s