10 stappen richting seksuele vrijheid

Door Ilona Lodewijckx uit Het Fille Folle Boek

Hoe word je een seksueel bevrijde fille folle die écht van seks kan genieten? Die haar eigen genot vastpakt en geen dingen zegt als “als mijn lief klaarkomt is het al lang goed”?

1. Consensus is het allerbelangrijkste. Als niet alle partijen akkoord zijn met wat er gebeurt, of als ze niet in staat zijn te beslissen (bijvoorbeeld te jong, dronken of onder invloed), is seks GEEN seks — dan is het verkrachting, een onmenselijke misdaad. Dit geldt OOK als je op welk moment dan ook van gedacht verandert, als de andere persoon je vast lief is, als je ooit al seks gehad hebt met die persoon, je aan het flirten was met die persoon, of je geen ‘nee’ durft te zeggen. Seks zonder consensus is verkrachting, point blank. Niemand heeft het recht om seks met je te hebben zonder dat je je expliciete toestemming hebt gegeven.

2. Wees verantwoordelijk. Met je lichaam én met je hart. Heb seks met mensen die je vertrouwt, die je op je gemak doen voelen en je goed doen voelen over jezelf. Waarom zou je iemand die niet aan die criteria voldoet ooit in je hart of tussen je benen laten?

In dezelfde filosofie: doe het veilig. Anticonceptie en bescherming tegen soa’s is misschien wel één van de belangrijkste vormen van zelfliefde die je kan uitoefenen. Zet geen domper op de seks door een ongewenste zwangerschap of een ziekte op de schaal van irritant tot dodelijk te riskeren. Eens je je bewust bent van welke gevaren er loeren en welke anticonceptie je kan gebruiken om die gevaren te counteren, hoef je er niet meer van wakker te liggen en kan je beginnen genieten. Hormonenspiraaltjes, koperspiraaltjes, condooms, de pil, de minipil, de vaginale ring … er zijn tientallen opties en één daarvan is de juiste voor jou*. (*Let erop dat in dit lijstje énkel het condoom beschermt tegen soa’s).

3. Luister naar je instinct. Het vrouwelijke instinct is vergelijkbaar met dat van wilde dieren, zoals wolven. Het is een krachtig kompas dat je altijd in de richting van de juiste beslissing zal sturen. Zegt je lichaam nee? No it is! En dan hoef je niet bang te zijn om die nee ook te uiten, zelfs als je daar gevoelens mee kwetst — zie puntje 1. Een wolf zou zich ook niet voor z’n instinct excuseren — waarom jij dan wel?
4. Leer al je zintuigen écht te gebruiken! In plaats van je voor de televisie vol te proppen met chips, probeer echt te proeven wat je in je mond steekt. In plaats van je naar binnen te haasten wanneer er een druppel uit de lucht valt, probeer te ruiken hoe zwaar die regengeur in de lucht hangt. In plaats van onder de douche nog vijf minuten te staan snoozen, probeer echt te voelen hoe dat warme water op je rug tokkelt. Als je echt in tune bent met je zintuigen, leer je die ook tijdens de seks te gebruiken — en dat kan alleen maar leuk zijn voor jullie allebei!

“Laat dat stemmetje in je hoofd niet meteen schreeuwen “IK BEN DUS DUIDELIJK NIET SEKSUEEL BEVRIJD. IK FAAL. EEN GEFAALDE VROUW. EEN SLECHTE FEMINIST.” Nee, chill the fuck out. Soms voel je ’t gewoon even niet. Volgende keer beter.”

5. Probeer uit je eigen hoofd te geraken. Wat heb je aan seks als je heel de tijd ligt te piekeren over je geschiedenishuiswerk? Als je in het dagelijkse leven kleine trucjes aanleert om minder in je hoofd en méér in je lichaam te zitten, kan je dat gevoel ook tijdens de seks oproepen. Mediteren, sporten, op je ademhaling letten, naar je lievelingsmuziek luisteren — het zijn allemaal goede manieren om die stroom van gedachten even af te kunnen zetten.

6. Verwen je lichaam alsof je een regelrechte godin bent. (Alsof?!) Wrijf je hele lijf in met bodylotion die ruikt naar een tropisch strand. Lak je nagels, smeer een kleimaskertje op je gezicht, verwen elk klein bochtje, sproetje, kuiltje en litteken. Draag kleren die je mooi en zelfverzekerd doen voelen, neem selfies, en zwijmel over je eigen spiegelbeeld. Als je je lichaam leert te verwennen in het dagelijkse leven kweek je voor jezelf die attitude dat je eigen lichaam en genot echt wél belangrijk zijn. You’re a queenTreat yourself like one!

7. We hebben ’t al gezegd en zullen het blijven zeggen: masturbeer. MAKE LOVE TO YOURSELF. En ontdek wat jou sexy doet voelen. Lees seksverhalen of ga op het internet op ontdekking, maar ook door heel dagelijkse dingen kan je je heel sexy voelen. Ondeugend ondergoed aantrekken en weten dat je onder je kleren een geheimpje meedraagt. Of iemands (gewenste) blik zien afdwalen naar je benen. Of gewoon een zacht stofje op je huid voelen of een lekker geurtje dragen. Er zijn een heleboel dingen die jou kunnen transformeren van day-to-day jij naar een sensuele, seksuele moordvrouw.

8. Communicatie is e-v-e-r-y-t-h-i-n-g. Als je klaar bent om body juices met iemand te delen moet je ook voorbereid zijn om te praten over seks. Je bedpartner mag nog de meest getalenteerde seksgod(in) van het noordelijk halfrond zijn, hij/zij/x is niet helderziend. Zeg wat je lekker vindt, leid hun hand naar de juiste plek, moedig hen aan als ze goed bezig zijn en wees duidelijk in wat je wil. Maar ook: praat over anticonceptie, over consensus, en laat hen duidelijk weten wat je grenzen zijn.

9. Weet dat seks een doodnormaal deel van het leven is, en dat voor iederéén zo is. Yes, ook voor de LGBTQ+-gemeenschap, oudere mensen, mensen met een handicap, mensen met “speciale” seksuele voorkeuren, of mensen die niet aan jouw definitie van schoonheid voldoen. Als je écht seksueel bevrijd bent, wens je andere mensen ook alle ruimte toe om op een veilige manier te spelen, te vrijen, te ontdekken. Daar hoort ook bij dat je niet oordeelt over mensen die méér of op een andere manier seks willen dan jij, zich sexyer kleden of gedragen, of net helemaal niet in seks geïnteresseerd zijn.

10. Heb geduld met jezelf. Merk je dat je gedachten afdwalen terwijl je vrijt, dat je er weinig plezier uit haalt, dat je voelt dat ’t wel fijn is maar dat je de climax niet gaat halen of je even helemaal niet sexy of in tune met je lichaam voelt? Bummer, maar da’s ook echt heel menselijk. Laat dat stemmetje in je hoofd niet meteen schreeuwen “IK BEN DUS DUIDELIJK NIET SEKSUEEL BEVRIJD. IK FAAL. EEN GEFAALDE VROUW. EEN SLECHTE FEMINIST.” Nee, chill the fuck out. Soms voel je ’t gewoon even niet. Volgende keer beter.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s