Summertime Sadness: 7 reminders die je van je zomeronzekerheid af helpen

Het is eindelijk zomer en de zon brandt aan de hemel. Za-lig!

Je geniet van een welverdiende vakantie, en dat bovendien in het seizoen van ijsjes, zwemmen, door de zon gekust (of gebeten?) vel, zand tussen je tenen, kamperen en lange babbelnachten onder de sterren. Ain’t nothing better.

Maar misschien kijk je verder ook op tegen de zomer. Want niet iedereen voelt zich lekker als het warmer wordt, en dan vooral — niet iedereen voelt zich even comfortabel in zomerse kleren.

Kortere rokjes of shortjes die je benen of billen aan de buitenwereld laten zien, t-shirts die je bovenarmen onbedekt laten, of dagen op het strand die je haast verplichten om je lijf in een badpak of bikini te hijsen — ze zijn niet voor iedereen. Of tenminste, ze kunnen voor heel wat twijfels zorgen die een domper op je zomerpret zetten.

Om dat te vermijden zorgen we hier voor enkele broodnodige reminders. Lees ze, herlees ze, en ga dan naar buiten wearing whatever the f* you want als de queen die je bent!

  • Eerst en vooral: laat je niet vangen aan de “beach body”-gekte.Bedrijven die hun geld verdienen met dieetpillen, anti-cellulitecrèmes of detox-dingen zien jouw zomeronzekerheid als hun ultieme gelegenheid om geld binnen te halen. Al wat ze moeten doen is jou op een of andere manier laten geloven dat je lichaam er somehow anders uit moet zien voor de zomer, en bingo — hun missie is geslaagd. Nee, het strand zelf discrimineert echt niet, en elke bikini of badpak in jouw maat is letterlijk voor jou geschikt.
  • Jij bent de énige die beslist hoeveel ‘bloot’ jij comfortabel vindt. Hou je van korte shortjes en rokjes, en durf je wel eens een diep décolleté dragen in deze zomerhitte? Girl, het is dertig graden, power to you. Draag je liever iets dat bescheidener en wat bedekter is? Dan is dat ook helemaal prima. Wat jij rond je eigen lijf draagt is — zolang het legaal blijft en je je punani bedekt, maar daar gaan we voor het gemak wel even van uit — enkel en alleen jouw zaak.
  • Weet dat mensen écht niet wakker liggen van hoe jouw lichaam eruit ziet. Jij bent letterlijk de enige die wakker ligt van die zogezegde blubberbillen of flapperarmen, want ze bestaan vooral in je eigen hoofd. Heb jij ooit al slaap gelaten of langer dan één seconde nagedacht over het lichaam van iemand anders? Tenzij je je net heel erg tot die persoon aangetrokken voelt, probably not…
  • En daarop volgt ook dit. Wat mensen over jouw lichaam vinden? Eigenlijk is dat none of your business. Het heeft namelijk niks te maken met hoe jouw lichaam eruit ziet, en alles met wat er tussen hun eigen twee oren zit. Je zelf comfortabel voelen in je eigen vel is letterlijk het enige waar je mee bezig hoeft te zijn.
  • Diversiteit is zo mooi. Grote borsten, kleine borsten, een gespierd buikje of ééntje met rolletjes, een stevige badunkadunkof een minikontje als twee pistoletjes — hoe kan je eerlijk zeggen dat het ene beter is dan het andere? Jij bent mooi, en je vriendin die er helemaal anders uitziet is dat ook. Let’s celebrate that!
  • Als je de ontevredenheid over je lichaam écht niet kan loslaten, probeer dan toch please in te zien hoe weinig het betekent in het grotere plaatje. ‘Mooi’ zijn is ook maar wat het is — ontzettend subjectief én ontzettend onbelangrijk. Een goed mens zijn, loyaal zijn tegenover je vrienden, behulpzaam zijn of een kickass gevoel voor humor hebben is oneindig veel waardevoller dan er ‘mooi’ uitzien.
  • Het leven raast aan een rotsnelheid voort. Jij bent jong. Wil je echt je jonge jaren laten regeren door onzekerheid en daardoor een heleboel leuks missen? Wil je echt nìet met je vriendinnen gaan zwemmen omdat je bang bent dat je billen teveel wiebelen? Denk je echt dat die wiebelende billen hetgeen zullen zijn dat je onthoudt van die dag, wanneer je als oud vrouwtje terugkijkt op je leven? Nee. Het leven is kort — grijp het bij de ***** en maak het van jou. Je zal er geen spijt van krijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s